Felvételi az Újbudai József Attila Gimnáziumba


„Ez volt az utolsó intézmény életemben, amelyben nemcsak nekem kellett adnom másoknak, hanem én is kaptam másoktól. Ez volt az utolsó intézmény életemben, amelyben igazi, érvényes barátságokat kötöttem, és nem volt ellenségem. Ez volt…, amelyben fontosat, igazat, máig emlékezetest tanultam.”

Abody Béla író, műfordító, humorista, iskolánk egykori diákja

Az általános iskola és a középiskola közötti áthaladás, a középiskolai felvételi eljárás időszaka egy teljes tanévet átfogó folyamat. Hatalmas kihívás a családok életében, óriási nyomás a pubertás korú gyermeken, nagy felelősség a tanárok részéről. Célunk, hogy, átláthatóbbá, gördülékenyebbé tegyük gyermek, szülő, kolléga számára ezt a folyamatot. Hogy segítsük a felvett diákok beilleszkedését, a legelső találkozástól éreztessük gimnáziumunk segítő, támogató, befogadó légkörét.

Iskolánkban évek óta több mint tízszeres a túljelentkezés. Ebben a kiélezett versenyhelyzetben létfontosságú az iskola és a szülői ház közötti pontos, megbízható információáramlás, a helyzetre érzékeny kommunikáció, a gyors reagálás, a biztonságos adatkezelés.

2019 februárjában indítottuk el felvételi portálunkat, hogy a hozzánk jelentkező diákok és szüleik regisztráció után naprakész és személyre szabott információkat, értesítéseket kapjanak a felvételi eljárás hosszú hónapjai alatt:

Felvételi Portál

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos dokumentumot, amely hasznos lehet a felvételi eljárásban való eligazodáshoz: