Felvételi az Újbudai József Attila Gimnáziumba


A felvételi eljáráshoz kapcsolódó legfrissebb hírek:

Egyeztetett felvételi jegyzékek 2024

2024-04-26 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Megérkeztek a várva várt felvételi eredmények. A középfokú iskolai felvételi eljárásban jelentkezett tanulók egyeztetett felvételi jegyzéke alapján a csatolmányban felsorolt diákok nyertek felvételt a JAG-ba. Gratulálunk az eredményekhez!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az intézményi döntés elleni fellebbezésre vonatkozóan a köznevelési intézmények esetében a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 37. §-a tartalmazza a jogorvoslat szabályait.

A felvételi eredményt tartalmazó dokumentumokat a felvételi eljárás során megadott e-mail-címükön, illetve a felvételi portálon is közzé tesszük letölthető formában. Amennyiben személyesen szeretnék átvenni az értesítést, munkanapokon 8.00-15.00 között az iskola titkárságán megtehetik.

Iskolavezetés

Csatolmányok

felvettek_nevsora_honlapra_2024.pdf

felvettek_nevsora_honlapra_2...

Középiskolai jelentkezési lapok módosítása

2024-03-18 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődő!

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján 2024. április 8-10. között lehetőség van az általános iskolában az eredeti tanulói adatlapok, a középiskolában a jelentkezési lapok módosítására. Új iskolát nem lehet feltüntetni. Az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon már feltüntetett iskolához újabb tanulmányi terület írható be (az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján), illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, a beírt jelentkezések azonban nem törölhetők.

Az előzetes egyeztetés gimnáziumunkban azt jelenti, hogy a 0001 és 0009 kivételével bármely tanulmányi terület utólag felvehető, mert nem kapcsolódott hozzá korábban szóbeli felvételi.

Figyelem! Új tanulmányi terület felvételéhez tehát egyidejűleg 2 dolog szükséges:

 • a módosító tanulói adatlap kitöltése az általános iskolában,
 • az új tanulmányi terület feltüntetése és a szülő aláírása az eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon a középiskolában.

Ha valamelyik feltétel nem teljesül, a tanuló módosító kérelme az adott tanulmányi területen elutasításra kerül.

A módosításokra intézményünkben a jelölt napokon 8.00-tól 15.00-ig van lehetőség.

Iskolavezetés

Ideiglenes felvételi jegyzékek 2024

2024-03-14 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Az ideiglenes felvételi jegyzékek 0001-0009

 Az ideiglenes felvételi jegyzékek tanulmányi területenként tartalmazzák az oda jelentkezett tanulók rangsorát, melyet a diákok összteljesítménye alapján állapítottunk meg az alábbiak szerint:

 • az általános iskolai osztályzatok       50 pont

(7. év végi,  8. félévi magyar nyelv és irodalom átlaga, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia)

 • az írásbeli vizsga eredményei           100 pont                                                     (matematikából a felvételi tájékoztatóban meghatározott szorzóval)                                            
 • a szóbeli vizsga eredménye                50 pont (csak a 0001-en és a 0009-en)

 A 0001 és a 0009tanulmányi területen 200 pont, egyéb tanulmányi területeken 150 pont volt elérhető. A jegyzékeken a jelentkező tanulói azonosítója mellett a felvételi rangsorban pillanatnyilag elfoglalt helye szerinti sorszám és a szerzett összpontszám szerepel. Ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket, azaz nem jelent meg a szóbeli meghallgatáson/nem lett behívva a szóbeli meghallgatásra, az a 0001-es és 0009-es jegyzéken felvételi kérelme elutasítását jelenti. Ez esetben sorszám helyett E betű látható. Könnyíti a tájékozódást, hogy a tanulói azonosítók emelkedő számsorrendben vannak feltűntetve.

A most közzétett rangsorok ideiglenesek, még nem a végleges felvételi eredményt tükrözik, kivéve a 0001 és 0009 tanulmányi területet, az esetleges áprilisi tanulói módosítások (új tanulmányi területek felvétele) következtében változhatnak.

Csatolmányok

jag_ideiglenes_rangsor_0001.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0001....

jag_ideiglenes_rangsor_0002.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0002....

jag_ideiglenes_rangsor_0003.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0003....

jag_ideiglenes_rangsor_0004.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0004....

jag_ideiglenes_rangsor_0005.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0005....

jag_ideiglenes_rangsor_0006.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0006....

jag_ideiglenes_rangsor_0007.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0007....

jag_ideiglenes_rangsor_0008.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0008....

jag_ideiglenes_rangsor_0009.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0009....

Szóbeli meghallgatás behívási ponthatára (01, 09)

2024-02-28 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A 1182  jelentkező KIFIR-ben rögzített tanulmányi adatainak feldolgozása megtörtént, köszönjük türelmüket. Azokat a diákokat várjuk 

a 0001-es haladó angol NYEK és

a 0009 emelt óraszámú matematika-fizika 

tanulmányi területen szóbeli meghallgatásra, akik az eddig elérhető

150 pontból legalább 128 pontot szereztek.

(A matematika szorzót a felvételi portál még nem mutatja, kérjük, figyeljék a szóbeli beosztást!)

A pontos szóbeli beosztást legkésőbb március 1-jén olvashatják a honlapon.

Felhívjuk figyelmüket, hogy egyéb tanulmányi területen szóbeli meghallgatást nem tartunk.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Iskolavezetés

JAG Felvételi Portál - REGISZTRÁCIÓ

2024-02-27 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Megnyitottuk iskolánk Felvételi Portálját. Kérjük, feltétlenül regisztráljanak, hogy személyre szabott, naprakész információkkal segíthessük Önöket a felvételi eljárás során. Ellenőrizni tudják a megjelölt tanulmányi területeket, a szerzett pontok rögzítését, megtudhatják a szóbeli beosztást, elérhetik a felvételi eredményről szóló hivatalos értesítést.

A portál előzetes regisztrációt követően használható, ehhez az alábbiak szükségesek:

 • diák oktatási azonosítója,
 • diák születési dátuma,
 • aktív e-mail cím,

és az alábbi linken keresztül érhető el:

Felvételi Portál 

A portálon szereplő adatok - a több mint 1100 jelentkező adatainak rögzítésével - folyamatosan frissülnek, így előfordulhatnak kezdeti hiányosságok. Kérjük Önöket, hogy ellenőrizzék gyermekeik adatait, és amennyiben eltérést tapasztalnak, jelezzék azt Kollár Judit igazgatóhelyettesnek a kollar.judit@jagbp.com e-mail címen.

Felvételi tájékoztató a 2024/25-ös tanévre

2024-02-06 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Érdeklődők!

Alább olvashatják gimnáziumunk hivatalos felvételi tájékoztatóját.

Csatolmányok

jag_felveteli_tajekoztato_2023._oktober_20..pdf

jag_felveteli_tajekoztato_20...

Betekintés 2024. január 26. 8.00-16.00

2024-01-24 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Az Újbudai József Attila Gimnáziumban írt, kijavított írásbeli dolgozatokat kizárólag
2024. január 26-án (pénteken) 8-16 óráig lehet megtekinteni. Megtekintéskor a vizsgázó a feladatlapokról kézzel vagy elektronikus módon másolatot készíthet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a reggeli órákban sorban állás várható, ha módjukban áll, inkább a délutáni órákban érkezzenek.


A vizsgázó és szülője kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit 2024. január 29-én 16 óráig írásban adhatja le a vizsgaszervező intézményben, illetve amennyiben az elektronikus űrlapkitöltést választotta, a programfelületen keresztül elektronikusan továbbíthatja közvetlenül a vizsgaszervező intézményhez. A határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Ez utóbbi benyújtási határideje jogvesztő.

Az írásbeli vizsga részletes eredményeit tartalmazó Értékelő lapot a tervezettnél korábban, a betekintéskor adjuk át a tanulóknak vagy szüleiknek. Az eredeti példányt a jelentkező megőrzi, annak fénymásolatait csatolja majd a középiskolai jelentkezési lapjaihoz. A másolat hitelesítése nem kötelező. A vonatkozó rendelet előírása szerint az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg.

Központi írásbeli vizsga 2024. január 20. 10.00

2024-01-11 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Az írásbeli vizsga

Időpontja: 2024. január 20. szombat 10 óra
Helyszíne (a nálunk jelentkezőknek): Újbudai József Attila Gimnázium
A vizsga 2x45 percet vesz igénybe, közben 15 perc szünettel.
Megjelenés 9.30-kor. A vizsgák a 2. emeleten zajlanak, kivéve az időhosszabbítással dolgozó diákokat. Őket a földszinti tanáriban várjuk. A részletes terembeosztást a bejárattal szemben elhelyezett hirdetőtáblán találják a diákok, kiknek személyazonosságuk igazolására fényképpel ellátott diákigazolványt vagy személyi igazolványt kell magukkal hozni. A felvételi során – körzőn és vonalzón kívül – semmiféle segédeszköz (pl. számológép) nem használható, a feladatlapokat (a rajzoktól eltekintve) kék vagy fekete tintával kell kitölteni. A zavartalan munka érdekében a szülők gyermeküket csak a földszinti bejáratig kísérhetik.

2024. 01. 30-án 14 órától pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre.

A központi írásbeli vizsga időpontjáról külön értesítést nem küldünk!

A feladatlapok értékelése

A dolgozatok javítása központi javítási és pontozási útmutató alapján országosan egységesen történik, tehát a tanuló teljesítményének megítélését a vizsga választott helyszíne nem befolyásolhatja. Az egyes iskolák teljes felvételi vizsgáján belül az írásbeli vizsgán elért pontszám eltérő súllyal szerepelhet, gimnáziumunkban a megszerezhető felvételi összpontszám 50 illetve 75 %-át jelenti.

A kiértékelt feladatlapok megtekintése, az eredmények közzététele

Az Újbudai József Attila Gimnáziumban írt, kijavított írásbeli dolgozatokat kizárólag
2024. január 26-án (pénteken) 8-16 óráig lehet megtekinteni. Megtekintéskor a vizsgázó a feladatlapokról kézzel vagy elektronikus módon másolatot készíthet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a reggeli órákban sorban állás várható, ha módjukban áll, inkább a délutáni órákban érkezzenek.


A vizsgázó és szülője kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit 2024. január 29-én 16 óráig írásban adhatja le a vizsgaszervező intézményben, illetve amennyiben az elektronikus űrlapkitöltést választotta, a programfelületen keresztül elektronikusan továbbíthatja közvetlenül a vizsgaszervező intézményhez. A határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Ez utóbbi benyújtási határideje jogvesztő.

Az írásbeli vizsga részletes eredményeit tartalmazó Értékelő lapot 2024. január 30-án (kedden) 8 órától adjuk át a tanulóknak vagy szüleiknek. Az eredeti példányt a jelentkező megőrzi, annak fénymásolatait csatolja majd a középiskolai jelentkezési lapjaihoz. A másolat hitelesítése nem kötelező. A vonatkozó rendelet előírása szerint az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg.

Csatolmányok

tajekoztato_kifir_kozponti_irasbeli_vizsga.pdf

tajekoztato_kifir_kozponti_i...

Suli séták decemberben

2023-11-07 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Látogatók!

December 8-án ismét suli sétára várjuk az érdeklődőket 15 vagy 16 órától.

A részvétel továbbra is regisztrációhoz kötött, amit ezen a felületen érhetnek el.

Mindenkit szeretettel várunk!

Suli séták

2023-10-25 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Érdeklődők!

A suli séták novemberi alkalmaira sajnos már nem lehet jelentkezni, elfogytak a helyek. A nagy érdeklődésre tekintettel decemberi alkalmakat szervezünk. Részleteket az őszi szünet után tudunk megosztani.

Kellemes szünidőt, felhőtlen kikapcsolódást kívánunk!

Tájékoztatók a középfokú beiskolázás folyamatáról

2023-10-17 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődők!

Havi egy alkalommal tájékozódási lehetőséget kínálunk Önöknek a középfokú beiskolázás folyamatáról, a felvételi eljárás fontosabb csomópontjairól. A nagy érdeklődésre tekintettel, a hatékony kommunikáció érdekében a részvétel regisztrációhoz kötött. 2023. október 18-tól 3 időpont közül választhatnak majd a honlapon, az alábbi linkre kattintva.

 • 2023. november 7.
 • 2023. december 12.
 • 2024. január 9. 

Várjuk Önöket!

Iskolavezetés

Tehetséggondozó szakkörök - beiratkozás

2023-10-02 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődő!

A "Tehetség, tréning" szakkörökre

2023. október 2-án 14.00 és 16.00 között,

         október 3-án 09.00 és 10.00 között

lehet beiratkozni a kitöltött jelentkezési lappal és a részvételi díj (10.000Ft/tantárgy) befizetéséről szóló igazolással. Helyszín: földszinti igazgatóhelyettesi iroda

A szakkörök október 10-én indulnak.

Az igazgatói tájékoztató anyaga

2023-09-28 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődő!

Az alábbi mellékletben olvashatja a szeptember 27-i igazgatói tájékoztató legfontosabb adatait a tervezett jövő évi tanulmányi területekről és az októberben induló tehetséggondozó szakkörökről.

Csatolmányok

2023.09.27.jag_igazgatoi_tajekoztato.pdf

2023.09.27.jag_igazgatoi_taj...

jelentkezesi_lap_tehetseggondozo_szakkorre_2023_-_honlap.doc

jelentkezesi_lap_tehetseggon...

Igazgatói tájékoztató a beiskolázásról és a tehetséggondozó szakkörökről

2023-09-08 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődők!

2023. szeptember 27-én 17 órakor

Juhász András igazgató úr

tájékoztatót tart iskolánk jövő évi beiskolázási tervéről és

az októberben induló tehetséggondozó szakkörökről.

Helyszín: földszint, tornaterem.

Szeretettel várjuk Önöket!

Regisztráció iskolánk honlapjára

2023-09-01 Lakatos Dániel felvételi

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az idén felvett diákok adatainak feltöltése sikeresen megtörtént, így mostantól kezdve lehetőségük van a honlapunkon történő regisztrációra. A regisztráció iskolánk tanulóinak és szüleiknek is egyaránt ajánlott, hiszen számos adminisztratív ügyet (pl. kérvények beadása, könyvtári kölcsönzések nyomonkövetése) ezen a felületen keresztül intézünk.

A regisztrációval kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva találják.

A kérvények beadásával kapcsolatban itt tájékozódhatnak. További kérdésekre kaphatnak választ ezen az oldalon.

Amennyiben kérdésük lenne honlapunk használatával kapcsolatban, esetleg nem sikerülne a regisztráció, kérjük e-mailben keressenek a support@jagbp.hu címen.

JAG gólyatábor 2023. szept. 4-6. (hétfő-szerda)

2023-08-28 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Gólya!

Szeretettel köszöntünk a gimnáziumban! Fontos számunkra, hogy könnyen megtaláld a helyed közöttünk, hogy jól érezd magad az itt töltött évek során. Nagyon várjuk, hogy megismerhessünk téged és társaidat, ezért ez a két nap nektek szerveződik az alábbiak szerint:

- a tábor helye: Verőce, Csattogó-völgy,
- megközelítés: Bp., Nyugati Pu.–Verőce-Szob útvonalon vonattal (30 perc), majd gyalog (kb. 30 perc),
- indulás: 2023. szeptember 4-én 09:08-kor, 08:30-kor gyülekezünk a pályaudvari óra alatt,
- szállás: faházakban, 4-6 ágyas szobákban, zuhanyozó, wc külön épületben, ágyneműt a tábor       biztosít, de hálózsák, hideg esetén, jól jöhet,
- étkezés: 4-én vacsora, 5-én reggeli-ebéd-vacsora, 6-án reggeli-ebéd, az első napra tehát hozni kell élelmet!
- programok: játékos vetélkedők, sportversenyek /foci, kosárlabda, röplabda, túra/, (öltözet ennek   megfelelően, elegáns ruhák, ékszerek nem szükségesek, sok-sok meleg ruhát, fürdőruhát,   zseblámpát, váltócipőt, esőköpenyt, kullancs- és szúnyogriasztó szert, naptejet, sebtapaszt csomagolj!
- táborzárás: 2023. szeptember 6-án kb.15 órakor.
- érkezés: 2023. szeptember 6-án 16:20-kor indulunk vissza a Nyugati pu-ra, onnan egyénileg   lehet hazamenni kb. 17:00-kor.

Fontos! Személyi igazolványt, lakcímkártyát, (csak az szállásolható el, akinél van!) diákigazolványt, bérletet, TAJ számot, rendszeresen szedett gyógyszert (esetleg Calcium Sandoz tablettát) hozni kell.

A programokon patrónusaid segítenek, bátran keresd majd őket!
A tábor teljes ideje alatt a gimnázium házirendje érvényes.


Kívánjuk, hogy érezd nagyon jól magad!


Iskolavezetés, táborvezetőség, patrónusok

Beiratkozás 2023

2023-06-19 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők!

Az alábbi csatolmányokban találják a szülői értekezlet legfontosabb információit, az E-menza-igénylő papírt és a tankönyvjegyzékeket. 

A beiratkozás időpontja 2023. június 22. 9.00-12.00.

Kérjük Önöket, hogy Önök, gyermekük vagy egy Önök által megbízott személy az alábbi dokumentumokat összefűzve érkezzenek:
• általános iskolai bizonyítvány
• diákigazolványhoz okmányirodán kapott adatlap
• tankönyvrendelési lista
• menzaigénylő papír
• egy A4-es lapra lefénymásolva TAJ-szám és oktatási azonosító, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat
• a gólyatáborban minden diák kap egy a gimnázium logójával ellátott pólót, ennek méretére is szükség lesz
• gólyatábor díja: 21.500 Ft

Iskolavezetés

Csatolmányok

09._nyc_sipos_agnes.docx

09._nyc_sipos_agnes.docx

09._nyd_eredics_anita.docx

09._nyd_eredics_anita.docx

09.a_nemethne_herczeg_eszter.docx

09.a_nemethne_herczeg_eszter...

e-menza-igenyles_2023_honlapra.docx

e-menza-igenyles_2023_honlap...

leendo_9.-esek__szuloi_ertekezlete_2023._majus_honlapra.doc

leendo_9.-esek__szuloi_ertek...

Jelentkezési lapok módosítása

2023-03-16 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján 2023. március 21-én és 22-én lehetőség van az általános iskolában az eredeti tanulói adatlapok, a középiskolában a jelentkezési lapok módosítására. Új iskolát nem lehet feltüntetni. Az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon már feltüntetett iskolához újabb tanulmányi terület írható be (az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján), illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, a beírt jelentkezések azonban nem törölhetők.

Új tanulmányi terület felvételéhez tehát egyidejűleg 2 dolog szükséges:

 • a módosító tanulói adatlap kitöltése az általános iskolában,
 • az új tanulmányi terület feltüntetése és a szülő aláírása a középiskolában. 

Ha valamelyik feltétel nem teljesül, a tanuló módosító kérelme az adott tanulmányi területen elutasításra kerül. A gimnáziumban új tanulmányi terület felvétele személyesen vagy online is történhet, amennyiben erre vonatkozó kérelmüket megfogalmazzák, aláírják és szkennelve elküldik. E-mail alapú aláíratlan szándékokat nem rögzíthetünk a rendszerben.

A felvételről vagy elutasításról szóló értesítést 2023. április 28-ig küldjük meg a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Ideiglenes felvételi jegyzékek 2023

2023-03-09 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Az ideiglenes felvételi jegyzékek 0001-0006

 Az ideiglenes felvételi jegyzékek tanulmányi területenként tartalmazzák az oda jelentkezett tanulók rangsorát, melyet a diákok összteljesítménye alapján állapítottunk meg az alábbiak szerint:

 • az általános iskolai osztályzatok       50 pont

(7. év végi,  8. félévi magyar nyelv és irodalom átlaga, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia)

 • az írásbeli vizsga eredményei           100 pont
 • a szóbeli vizsga eredménye                50 pont (csak a 0001-en!)

 A 0001 tanulmányi területen 200 pont, egyéb tanulmányi területeken 150 pont volt elérhető. A jegyzékeken a jelentkező tanulói azonosítója mellett a felvételi rangsorban pillanatnyilag elfoglalt helye szerinti sorszám és a szerzett összpontszám szerepel. (Ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket, azaz nem jelent meg a szóbeli meghallgatáson/nem lett behívva a szóbeli meghallgatásra, az a 0001-es jegyzéken felvételi kérelme elutasítását jelenti.)

A most közzétett rangsorok ideiglenesek, még nem a végleges felvételi eredményt tükrözik, az esetleges márciusi tanulói módosítások (új tanulmányi területek felvétele) következtében változhatnak.

Csatolmányok

jag_ideiglenes_rangsor_0001.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0001....

jag_ideiglenes_rangsor_0002.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0002....

jag_ideiglenes_rangsor_0003.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0003....

jag_ideiglenes_rangsor_0004.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0004....

jag_ideiglenes_rangsor_0005.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0005....

jag_ideiglenes_rangsor_0006.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0006....

Szóbeli meghallgatás - a behívás ponthatára

2023-02-28 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a beérkezett 1173 jelentkezési lap alapján azokat a diákokat hívjuk be a

0001-es (angol NYEK-haladó)

tanulmányi területre jelentkezők közül szóbeli meghallgatásra, akik az eddig elérhető 150 pontból

128 pontot értek el.

A szóbeli meghallgatásra behívottak névsorát és a beosztás rendjét az alábbi táblázat mutatja. Az eddig beérkezett időponttal kapcsolatos igényeiket kivétel nélkül figyelembe vettük, további módosításra a beosztás nyilvánossá tételét követően nincs lehetőség.

Kedves Vizsgázó! Kérünk, hogy a folyamatos munka érdekében a kiírt időpontnál 30 perccel, ha aznap a legelső vagy (13.00), 5 perccel hamarabb érkezz! Feltétlenül hozz magaddal fényképes igazolványt!

Eredményes vizsgázást, sok szerencsét kívánunk!

Az Újbudai József Attila Gimnázium tanárai

Csatolmányok

jag_diakok_beosztasa_2023.pdf

jag_diakok_beosztasa_2023.pdf

Központi írásbeli vizsga - betekintés

2023-01-20 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A kiértékelt feladatlapok megtekintése
Az Újbudai József Attila Gimnáziumban a vizsganapon írt, kijavított írásbeli dolgozatokat 2023. január 27-én (pénteken) 8-16 óráig,

a pótnapon írt, kijavított írásbeli dolgozatokat 2023. február 3-án (pénteken) 8-16 óráig lehet megtekinteni. Megtekintéskor a vizsgázó a feladatlapokat lefényképezheti.

Kérjük, ha tehetik, ne a reggeli órákat válasszák betekintésre, mert az elmúlt években hosszasabb várakozás volt jellemző.

A vizsgázó és szülője kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén a megtekintést követő első munkanap végéig, 16 óráig írásban észrevételt tehet az iskolában. Amennyiben az elektronikus űrlapkitöltést választották, az észrevételt elektronikusan is továbbíthatják. A határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Ez utóbbi benyújtási határideje jogvesztő.

Az eredmények közzététele
Az írásbeli vizsga részletes eredményeit tartalmazó Értékelő lapot a vizsganapon írt dolgozatok esetében: 2023. január 30-án (hétfőn) 8 órától, a pótnapon írt dolgozatok esetében 2023. február 3-án (pénteken) 8 órától adjuk át a tanulóknak vagy szüleiknek. Az eredeti példányt a jelentkező megőrzi, annak fénymásolatait csatolja majd a középiskolai jelentkezési lapjaihoz. A másolat hitelesítése nem kötelező. A vonatkozó rendelet előírása szerint az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg.

SULISÉTA

2022-11-28 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

2022. december 9-én és december 16-án

lehetőséget kínálunk, hogy körbejárják gimnáziumunk épületét. Az itt folyó diákéletről, programjainkról a legilletékesebbek, maguk a diákok fognak mesélni az érkezőknek. A séták 15 és 16 órakor indulnak, és 45 percig tartanak. Egyszerre négy 16 fős csoportot indítunk. A nagy érdeklődésre tekintettel a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük Önöket, hogy egy diákot maximum egy hozzátartozó kísérjen. 

Jelentkezni a honlaponkun keresztül 2022. december 2-án 8.00-tól december 15-én 20.00 óráig lehet az alábbi felületen.

JAG diákönkormányzat

JAG Felvételi tájékoztató 2023

2022-11-21 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Érdeklődők!

Alább olvashatják gimnáziumunk hivatalos felvételi tájékoztatóját. 

Csatolmányok

jag_felveteli_tajekoztato_2022._oktober_20..docx.pdf

jag_felveteli_tajekoztato_20...

Tehetséggondozó szakkör 2022/23

2022-10-07 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Diákok!

Az október 10-i héttel induló szakkörök az alábbi termekben és időpontokban lesznek:

 • matematika HÉTFŐ  16.00 103-as terem
 • matematika KEDD 16.00 103-as terem
 • anyanyelv CSÜTÖRTÖK 15.00 102-es terem
 • anyanyelv PÉNTEK 15.00 103-as terem

Szeretettel várunk benneteket, sikeres felkészülést kívánunk!

Iskolavezetés

 

Igazgatói tájékoztató 2022. 09. 28.

2022-09-29 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Érdeklődők!

Az alábbi csatolmányban olvashatják az igazgatói tájékoztató anyagát.

Csatolmányok

jag_igazgatoi_tajekoztato_2022.09.28_anyaga_honlapra.pdf

jag_igazgatoi_tajekoztato_20...

jelentkezesi_lap_tehetseggondozo_szakkorre_2022.pdf

jelentkezesi_lap_tehetseggon...

Gólyatábor 2022. augusztus 29-31. (hétfő-szerda)

2022-08-22 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Gólya!

Szeretettel köszöntünk a gimnáziumban! Fontos számunkra, hogy könnyen megtaláld a helyed közöttünk, hogy jól érezd magad az itt töltött évek során. Nagyon várjuk, hogy megismerhessünk téged és társaidat, ezért ez a 3 nap nektek kovácsolódik az alábbiak szerint:

 • helye: Verőce, Csattogó-völgy
 • megközelítés: Bp, Nyugati - Szob útvonalon vonattal (30 perc), majd gyalog (kb. 30 perc)

Változás: a csomagokat magunk visszük a táborig.

 • indulás: 2022. augusztus 29-én, 09:08-kor, gyülekezés 08:30-kor a Nyugati pu-i óra alatt
 • szállás: faházakban, 4-6 ágyas szobákban, zuhanyozó, wc külön épületben. Ágyneműt a tábor biztosít, de hálózsák (hideg esetén) jól jöhet.
 • étkezés: 29-én vacsora, 30-án reggeli-ebéd-vacsora, 31-én reggeli-ebéd (Az első napra tehát hozz hideg élelmet!)
 • programok: játékos vetélkedők, sportversenyek (foci, kosárlabda, röplabda, túra) Öltözet ennek megfelelően. Meleg ruhát, fürdőruhát, zseblámpát, váltócipőt, esőköpenyt, kullancs- és szúnyogriasztó szert, naptejet, sebtapaszt hozz magaddal!
 • táborzárás: 2022. augusztus 31-én kb. 15 órakor, 16:20-kor indulunk vissza vonattal
 • érkezés: augusztus 31-én kb. 17:00-kor a Nyugatiba, onnan egyénileg lehet hazamenni.
 • HOZZ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYT, mert a 2016. évi CLVI. törvény alapján a szálláshelyen be kell mutatni. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.

Szükség lehet bérletre, TAJ számra, rendszeresen szedett gyógyszerre, Calcium Sandoz tablettára.

Figyelem! A tábor teljes ideje alatt a gimnázium házirendje érvényes.
Kívánjuk, hogy érezd nagyon jól magad!

Iskolavezetés, táborvezetőség, patrónusok

(A Gólyatábor kezdetéig a táborral kapcsolatos bármilyen változásról, kérésről az iskola weblapján értesülhetnek.)

Tájékoztatás szülőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához

2022-05-10 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők!

Az alábbi mellékletben olvashatják a középfokú intézményekben való beiratkozás folyamatához kapcsolódó tájékoztató anyagot. A leírás a középfokú beiratkozás folyamatáról ad tájékoztatást :

Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan’.

A jogszabályi változás (20/2012 EMMI rendelet 45/A. §.) alapján, a középiskolai beiratkozásnál is elengedhetetlen a személyes jelenlét, amely  jelzésre került a dokumentumban is.

Iskolánk kiegészítő információit a 2022. május 25-én 17 órakor kezdődő igazgatói tájékoztatón hallhatják.

Szeretettel várjuk Önöket!

Iskolavezetés

Csatolmányok

tajekoztatas_szuloknek_kozepfoku_beiratkozasrol.pdf

tajekoztatas_szuloknek_kozep...

Pedagógussztrájk

2022-03-11 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők!
A 2022. március 16-ával kezdődő pedagógussztrájkban iskolánk tanárai közül 10-en vesznek részt. A sztrájkban résztvevő tanárok bizonyos óráikat nem tartják meg.
 
Kérjük, tájékozódjanak a Krétában a módosított órarendről, és ennek megfelelően érkezzenek a diákok az iskolába. A megtartott óráról hiányzó tanulók mulasztását a házirendben foglaltak szerint igazolni kell.
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
Szervezők

Ideiglenes felvételi jegyzékek 2022

2022-03-07 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A szóbeli meghallgatások befejeződtek, az általános iskolai eredmények, a központi írásbeli vizsgák pontszámai és a szóbeli vizsga eredményei alapján tanulmányi területenként elkészültek az ideiglenes felvételi rangsorok. (A pontszámítás részleteit a Felvételi tájékoztatóban olvashatják.)

Az ideiglenes felvételi jegyzék tartalmazza

 • az adott tanulmányi területet megjelölő diák oktatási azonosítóját emelkedő számsorrendben,
 • ha a jelentkező teljesítette a felvételi követelményeket, a felvételi jegyzékben elfoglalt helye szerinti sorszámot,
 • ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket (nem vehetett vagy önszántából nem vett részt a szóbeli meghallgatáson) a felvételi kérelem elutasítását jelző „E” betűt,
 • a felvételi eljárás során szerzett összpontszámot.

Az ideiglenes felvételi jegyzék csak tájékoztató jellegű, hiszen minden diák minden olyan tagozat rangsorában szerepel, amelyre beadta a jelentkezését, felvételt azonban legfeljebb egy helyre nyerhet. 

Továbbá 2022. március 21-én és 22-én a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, az általános iskolában az eredeti tanulói adatlapok, a középiskolában a jelentkezési lapok módosítására. Új iskolát nem lehet feltüntetni. Az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon már feltüntetett iskolához újabb tanulmányi terület írható be az érintett középfokú iskola tájékoztatója alapján (intézményünkben a 02,03,04,05,06,07), illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, a beírt jelentkezések azonban nem törölhetők. 

Figyelem! Új tanulmányi terület felvételéhez tehát egyidejűleg 2 dolog szükséges:

 • módosító tanulói adatlap kitöltése az általános iskolában,
 • az új tanulmányi terület feltüntetését és a szülői aláírást tartalmazó kérelem továbbítása online vagy postai úton a középiskolába.

Ha valamelyik feltétel nem teljesül, a tanuló módosító kérelme az adott tanulmányi területen elutasításra kerül.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között, vagy egyéb listákon előrébb szerepel, nem érdemes az iskolák/tagozatok jól meggondolt sorrendjét megváltoztatni. Ennek csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott a továbbtanulással kapcsolatos elképzelésük.

A felvételről vagy elutasításról szóló értesítést 2022. április 30-ig küldjük meg a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Iskolavezetés

Csatolmányok

jag_ideiglenes_rangsor_0001.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0001....

jag_ideiglenes_rangsor_0002.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0002....

jag_ideiglenes_rangsor_0003.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0003....

jag_ideiglenes_rangsor_0004.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0004....

jag_ideiglenes_rangsor_0005.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0005....

jag_ideiglenes_rangsor_0006.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0006....

jag_ideiglenes_rangsor_0007.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0007....

jag_ideiglenes_rangsor_0008.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0008....

jag_ideiglenes_rangsor_0009.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0009....

Szóbeli meghallgatások beosztása 2022. 03. 1-3.

2022-02-25 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A szóbeli meghallgatásra behívottak névsorát és a beosztás rendjét az alábbi táblázat mutatja. Az eddig beérkezett időponttal kapcsolatos igényeiket kivétel nélkül figyelembe vettük, további módosításra a beosztás nyilvánossá tételét követően nincs lehetőség.

A kísérők a diákokat csak a kapuig kísérhetik. A meghallgatásra érkezőknek maszk viselése érkezéskor, távozáskor kötelező, a meghallgatás ideje alatt ajánlott.

Kedves jelentkező Diák!

A beosztást illetően az alábbi információk segíthetik az eligazodást:

Név, szerda - 13.00 - 101.

Szerdán 13.00-kor hívnak be vizsgázni a 101-es terembe. (A teremszám első eleme az emelet számát is jelenti.)

Kérünk, hogy a folyamatos munka érdekében a kiírt időpontnál 30 perccel, ha aznap a legelső vagy (13.00), 10 perccel hamarabb érkezz! Feltétlenül hozz magaddal fényképes igazolványt, egy-egy idei matematika-, magyarfüzetet!

Vizsgáidhoz sok szerencsét, sok sikert kívánunk!

Az Újbudai József Attila Gimnázium tanárai

Csatolmányok

jag_diakok_beosztasa_2022.pdf

jag_diakok_beosztasa_2022.pdf

Szóbeli meghallgatások - ponthatár

2022-02-24 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A gimnáziumunkba jelentkezett 1364 tanuló adatainak feldolgozása megtörtént. Az idén is hatalmas a túljelentkezés, így angol (0001), biológia (0008) és matematika (0009) szóbeli meghallgatásra azt a közel 400 tanulót várjuk, aki a 150 eddig elérhető pontból legalább

125 pontot szerzett.

A pontszámítás a hozott pontok (50) és a központi írásbelin szerzett pontok (anyanyelv 50 + matematika 50) alapján egységesen történik. A matematika-fizika emelt óraszámú csoportba jelentkezők speciális szorzója csak a matematika szóbeli vizsga után, a végső pontszám kialakításánál érvényesül. 

A szóbeli meghallgatások részletes beosztását a Felvételi Portálon és honlapunkon tekinthetik meg legkésőbb 2022. február 26-án.

Iskolavezetés

A központi írásbeli vizsga kijavított feladatlapjainak megtekintése

2022-01-24 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gimnáziumunkban írt központi írásbeli vizsga kijavított feladatlapjait 2022. február 1-jén, kedden 8-16 óráig a JAG földszinti tanárijában tekintheti meg vizsgázónként egy ember  (diák, szülő, testvér vagy meghatalmazott).

Az épületbe felnőtt csak védettségi igazolással léphet be. A megtekintés alatt mindenki számára kötelező a maszk használata. A megtekintés során a járványügyi ajánlásoknak megfelelően nem lesz lehetőség a dolgozatok hosszas tanulmányozására. Kérjük, fotózzák le, és otthon az Oktatási Hivatal honlapján közzétett javítókulcs alapján tanulmányozzák át azokat.

A javítókulcstól való eltérő értékelés esetén Tanulói észrevételt -az iskola igazgatójának címezve- írásban a titkársági e-mail-címen vagy személyesen a gimnázium portáján adhatnak le 2022. február 02-án 16 óráig.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a reggeli órákban nagyon hosszú sor szokott kialakulni, ha tehetik, tervezzék későbbre a látogatásukat! 

Csatolmányok

kozponti_irasbeli_tajekoztato_honlapra_2022.pdf

kozponti_irasbeli_tajekoztat...

Központi írásbeli vizsga

2021-12-31 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők!

A csatolmányok között olvashatják a 30/2021. (XI. 23.) EMMI határozatot a veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú iskolákba történő felvételi eljárási szabályairól. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei tanévtől az írásbeli vizsgajelentkezést a tanulók szülei ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával is benyújthatják.

Közfelvir - Elektronikus jelentkezési felület

A központi írásbeli vizsgával kapcsolatban teljes körű tájékoztatást nyújt az alábbi dokumentum:

Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról

Iskolavezetés

Csatolmányok

EMMI határozat: 30_2021_emmi_hatarozat_(1).pdf

EMMI határozat: 30_2021_emmi_hatarozat_(1).pdf

Jelentkezési lap: kozfelvir_jelentkezesi_lap_honlap_(1).docx

Jelentkezési lap: kozfelvir_jelentkezesi_lap_h...

Kérelem speciális vizsgakörülményekre: kozfelvir_szuloi_kerelem_honlap_(1).docx

Kérelem speciális vizsgakörülményekre: kozfelvir_szuloi_kerelem_hon...

Felvételi tájékoztató 2021

2021-10-13 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Érdeklődő!

Már olvashatja gimnáziumunk jövő évi beiskolázásról szóló hivatalos felvételi tájékoztatóját.

Csatolmányok

jag_felveteli_tajekoztato_2021._oktober_20..docx.pdf

jag_felveteli_tajekoztato_20...

Tehetséggondozó szakkörök

2021-10-11 Lakatos Dániel felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A tehetséggondozó foglalkozások 2021. október 12-én indulnak, kivéve a keddi anyanyelvi foglalkozást, mely október 19-én. A kurzusok 10 x 90 perces alkalmat jelentenek, melyek folyamatosságát a tanítási szünetek megbontják. A tehetséggondozást jelenléti képzéssel tervezzük, de ha súlyosbodik a Covid-helyzet, digitális képzésre térünk át. A diákok nyomtatott feladatlapokon dolgoznak, írószeren kívül nincs másra szükség.

Terembeosztás:

 • anyanyelv - kedd 15.00 - 105-ös terem 
 • anyanyelv - csütörtök 15.00 - 106-os terem
 • anyanyelv - péntek 15.00  - 105-ös terem
 • matematika - kedd - 16.30 - 103-as terem
 • matematika - csütörtök - 16.30 - 103-as terem

Sikeres felkészülést kívánunk!

Jövő évi beiskolázás - igazgatói tájékoztató

2021-09-17 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Látogatók!

2021. szeptember 29-én 8 órától Juhász András igazgató úr tájékoztatóját tekinthetik meg honlapunkon, erre a linkre kattintva. Szó esik a jövő tanévre tervezett tanulmányi területekről és a "JAG a tehetségekért" alapítvány tehetséggondozó szakköreiről is. A szakkörökre 2021. október 4-8 között lehet majd jelentkezni, szintén a honlapon keresztül (pontos információk később). A foglalkozások október 12-én indulnak az alábbiak szerint:

anyanyelv (3): kedd, csütörtök és péntek 15.00-16.30

matematika (4): kedd, csütörtök, mindkét nap 15.00-16.30 és 16.30-18.00

Amennyiben a járványhelyzet engedi, a nyílt napok tervezett időpontja 2021. november 17-18. Jelentkezésüket iskolánk honlapján fogadjuk, november 9-10-én.

Iskolavezetés 

Gólyák beilleszkedését segítő programok 2021. augusztus 30.-31. (hétfő-kedd)

2021-08-25 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Kedves Gólya!

Szeretettel köszöntünk a gimnáziumban!  Fontos számunkra, hogy könnyen megtaláld a helyed közöttünk, hogy jól érezd magad az itt töltött évek során. Nagyon várjuk, hogy megismerhessünk Téged és társaidat, ezért ez a két nap Nektek kovácsolódik az alábbiak szerint:

Helyszín: a gimnázium épülete, udvara

Időpont: 2021. augusztus 30. 9.00-20.00, augusztus 31. 9.00-21.00                    

Étkezés: önellátás

Nyomtatékosan kérünk, hogy otthonról hozz egész napra elegendő ételt, italt, mert napközben nem lesz lehetőséged kimenni az épületből.

Programok: játékos vetélkedők, sportversenyek

Öltözz ennek megfelelően! A programokon patrónusaid segítenek, bátran keresd őket!  

Osztályonként az alábbiakra lesz szükségetek: 2db úszószemüveg, 1db nem gumis lepedő (ez zászlóhoz kell, így olyat hozzatok, mely összefesthető), 1db XL-es sima fehér póló, tempera, festékek (akár textilfesték) színesek, filctollak, ecsetek

A tábor teljes ideje alatt a gimnázium házirendje érvényes.

Kívánjuk, hogy érezd nagyon jól magad!          

Iskolavezetés, táborvezetőség, patrónusok

Egyeztetett felvételi jegyzék 2021

2021-04-23 Dr. Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Elérkezett a régóta várt pillanat, kialakult az egyeztetett felvételi jegyzék, melynek elkészítése során a Hivatal a tanulói adatlapon a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszám együttes mérlegelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánította elfogadottnak, a többit elutasította. A Hivatal a jelentkezőnek azt az adatlapon szereplő legalacsonyabb sorszámú felvételi kérelmét nyilvánította elfogadottnak, amelyet az adott tanulmányi területet meghirdető iskola elfogadott, és a jelentkező a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszámon belül van. 

Sok szeretettel gartulálunk minden kedves új "Jóskásnak"!

Kérjük, fokozott figyelemmel kísérjék honlapunk híreit a további teendőkkel kapcsolatosan, melyek jórészt a járványhelyzet függvényében várnak véglegesítésre. Az eredményeket (igazgatói aláírással és pecséttel) a felvételi portálon is közzétettük, és e-mailben is elküldtük Önöknek. 

 A középfokú iskolába történő jelentkezés elutasítása esetén a kiskorú jelentkező szülője - a döntés ellen – az Nkt. 37. §-a és az Szkt. 37. §-a alapján – jogorvoslattal élhet. Kérelmüket 2021. május 7-ig a felveteli2021@jagbp.com e-mailcímre, Juhász András igazgató úrnak címezve várjuk.

Iskolavezetés

Csatolmányok

egyeztetett_felveteli_jegyzek.pdf

egyeztetett_felveteli_jegyze...