Hírek


egyéb
felvételi
kérvények
kultúra
menza
rendkívüli
sport
szakkör
tankönyv
utazás
versenyek
Kattintson a címkékre a kategóriákban való szűréshez!

Húsvéti üdvözlet

2021-03-30 Erzséné Kollár Judit egyéb

A feltámadás nem csak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tiéd is. Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy, mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent: "újra lábra állni". Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj. Élő lélek van benned, nem lehet téged legyőzni.

Müller Péter

Módosítás 2021

2021-03-25 Erzséné Kollár Judit

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A továbbtanulási szándék módosításának lehetősége lezárult. Kérelmeiket feldolgoztuk, az ideiglenes rangsorokat kiegészítettük, így részünkről véglegessé váltak. Az esetlegesen Önöket érintő változásokat nyomon követhetik a Felvételi Portálon. Amennyiben rangsorban elfoglalt ideiglenes helyük megváltozott, az azt jelenti, hogy más tanulók, magasabb összpontszámmal utólag felvették az adott tanulmányi területet.

Iskolavezetés

Ideiglenes jegyzékek

2021-03-13 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A szóbeli meghallgatások befejeződtek, az általános iskolai eredmények, a központi írásbeli vizsgák pontszámai és a szóbeli vizsga eredményei alapján tanulmányi területenként elkészültek az ideiglenes felvételi rangsorok. (A pontszámítás részleteit a Felvételi tájékoztatóban olvashatják.)

Az ideiglenes felvételi jegyzék tartalmazza

  • az adott tanulmányi területet megjelölő diák oktatási azonosítóját emelkedő számsorrendben,
  • ha a jelentkező teljesítette a felvételi követelményeket, a felvételi jegyzékben elfoglalt helye szerinti sorszámot,
  • ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket (nem vehetett vagy önszántából nem vett részt a szóbeli meghallgatáson) a felvételi kérelem elutasítását jelző „E” betűt,
  • a felvételi eljárás során szerzett összpontszámot.

Az ideiglenes felvételi jegyzék csak tájékoztató jellegű, hiszen minden diák minden olyan tagozat rangsorában szerepel, amelyre beadta a jelentkezését, felvételt azonban legfeljebb egy helyre nyerhet. 

Továbbá 2021. március 23-án és 24-én a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, az általános iskolában az eredeti tanulói adatlapok, a középiskolában a jelentkezési lapok módosítására. Új iskolát nem lehet feltüntetni. Az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon már feltüntetett iskolához újabb tanulmányi terület írható be az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján (intézményünkben a 02,03,04,05,06,07), illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, a beírt jelentkezések azonban nem törölhetők. 

Figyelem! Új tanulmányi terület felvételéhez tehát egyidejűleg 2 dolog szükséges:

  • módosító tanulói adatlap kitöltése az általános iskolában,
  • az új tanulmányi terület feltüntetését és mindkét szülő aláírását tartalmazó kérelem továbbítása online vagy postai úton a középiskolába.

Ha valamelyik feltétel nem teljesül, a tanuló módosító kérelme az adott tanulmányi területen elutasításra kerül.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között, vagy egyéb listákon előrébb szerepel, nem érdemes az iskolák/tagozatok jól meggondolt sorrendjét megváltoztatni. Ennek csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott a továbbtanulással kapcsolatos elképzelésük.

A felvételről vagy elutasításról szóló értesítést 2021. április 30-ig küldjük meg a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Iskolavezetés

Csatolmányok

jag_ideiglenes_rangsor_0001.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0001....

jag_ideiglenes_rangsor_0002.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0002....

jag_ideiglenes_rangsor_0003.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0003....

jag_ideiglenes_rangsor_0004.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0004....

jag_ideiglenes_rangsor_0005.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0005....

jag_ideiglenes_rangsor_0006.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0006....

jag_ideiglenes_rangsor_0007.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0007....

jag_ideiglenes_rangsor_0008.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0008....

jag_ideiglenes_rangsor_0009.pdf

jag_ideiglenes_rangsor_0009....

Bezárás

2021-03-11 Erzséné Kollár Judit rendkívüli

Tisztelt Látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gimnázium épülete koronavírus-fertőzés miatt 2021. március 21-ig zárva tart.

Rendkívüli, sürgős esetben az alábbi telefonszám elérhető: 30-359-8260.

Március 15.

2021-03-11 Juhász András egyéb

MÁRCIUS 15.

„Gyönyörű elgondolni azt, ami nem lehetett”

Kedves kollégák, kedves diákok!

Az idén a mindennapjainkat megkeserítő vírushelyzet miatt nem tudunk közösen, az iskolában megemlékezni nemzeti ünnepünkről, március 15-ről.

Ha van néhány percetek, amikor nem kell rohannotok, amikor nem kötnek benneteket gúzsba a hétköznapok gondjai, hallgassatok meg egy rövid verset. Arról szól, hogy hogyan gondolt egy XX. századi magyar költő egy XIX. századi eseményre, mely a XXI. században is nemzeti identitásunk egyik meghatározója.

Hallgassátok meg Szécsi Margit Március 15 című versét Deák Bill Gyula előadásában. A zeneszerző Koltay Gergely.

https://www.youtube.com/watch?v=vKkK2Qw5wfw

Juhász András
igazgató

Boldog Nőnapot!

2021-03-04 Juhász András egyéb

NŐNAPRA  

„Gyönyörűm, te segíts engem!” 

Tisztelt és szívünknek oly kedves nők, lányok, asszonyok!

Köszöntünk benneteket nőnap alkalmából. Benneteket, akik az év minden napján ott álltok mellettünk, segítetek minket, felemeltek bennünket, megédesítitek életünket és végső soron értelmet adtok neki.

Hogy mit jelentetek ti nekünk, férfiaknak, nehéz megfogalmazni, de egy kísérletet megér még akkor is, ha nem saját szavainkkal próbáljuk megfogalmazni érzéseinket. Kérünk benneteket, hallgassátok meg Nagy László Himnusz minden időben című versét a Sebő együttes előadásában.

https://www.youtube.com/watch?v=bf0M0JhBNEI

Tisztelettel és szeretettel:

a tantestület férfitagjai

Szóbeli meghallgatások beosztása 2021

2021-02-26 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A szóbeli meghallgatásra behívottak névsorát és a beosztás rendjét az alábbi táblázat mutatja. Az eddig beérkezett időponttal kapcsolatos igényeiket kivétel nélkül figyelembe vettük, további módosításra a beosztás nyilvánossá tételét követően nincs lehetőség.

A 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 5. §-a értelmében a kísérők a diákokat csak a kapuig kísérhetik. A tanulók testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés után léphetnek be a kapun. Maszk viselése érkezéskor, távozáskor kötelező, a meghallgatás ideje alatt ajánlott.

Kedves Diákok!

A beosztást illetően az alábbi információk segíthetik az eligazodást:

Név, szerda - 13.00 - 101.

Szerdán 13.00-kor hívnak be vizsgázni a 101-es terembe. (A teremszám első eleme az emelet számát is jelenti.)

Kérünk, hogy a folyamatos munka érdekében a kiírt időpontnál 30 perccel, ha aznap a legelső vagy (13.00), 10 perccel hamarabb érkezz! Feltétlenül hozz magaddal fényképes igazolványt, egy-egy idei matematika-, magyarfüzetet!

Vizsgáidhoz sok szerencsét, sok sikert kívánunk!

Az Újbudai József Attila Gimnázium tanárai

Csatolmányok

Szóbeli meghallgatás beosztása: jag_diakok_beosztasa.pdf

Szóbeli meghallgatás beosztása: jag_diakok_beosztasa.pdf

Szóbeli meghallgatások - ponthatár

2021-02-24 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A gimnáziumunkba jelentkezett 1433 tanuló adatainak feldolgozása megtörtént. Az idén is hatalmas a túljelentkezés, így szóbeli meghallgatásra azt a közel 500 tanulót várjuk, aki a 150 eddig elérhető pontból legalább

123 pontot szerzett.

A szóbeli meghallgatások részletes beosztását a Felvételi Portálon és honlapunkon tekinthetik meg legkésőbb 2021. február 26-án.

Iskolavezetés

Felvételi Portál - REGISZTRÁCIÓ

2021-02-23 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Megnyitottuk iskolánk Felvételi Portálját. Kérjük, feltétlenül regisztráljanak, hogy személyre szabott, naprakész információkkal segíthessük Önöket a felvételi eljárás során. Ellenőrizni tudják a megjelölt tanulmányi területeket, a szerzett pontok rögzítését, megtudhatják a szóbeli beosztást, elérhetik a felvételi eredményről szóló hivatalos értesítést.

A portál előzetes regisztrációt követően használható, ehhez az alábbiak szükségesek:

  • diák oktatási azonosítója,
  • diák születési dátuma,
  • aktív e-mail cím,

és az alábbi linken keresztül érhető el:

Felvételi Portál 

A portálon szereplő adatok - a több mint 1400 jelentkező adatainak rögzítésével - folyamatosan frissülnek, így előfordulhatnak kezdeti hiányosságok. Kérjük Önöket, hogy ellenőrizzék gyermekeik adatait, és amennyiben eltérést tapasztalnak, jelezzék azt Kollár Judit igazgatóhelyettesnek a kollar.judit@jagbp.com e-mail címen.

Felvételi 2021

2021-02-22 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a központi felvételi eljárás lebonyolítása során a kapcsolattartás lehetőség szerint elektronikus úton történik (kollar.judit@jagbp.com).

A szóbelire behívás ponthatára a jelentkezési lapok beérkezését és feldolgozását követően február 24. után kerül megállapításra. Kérjük, kísérjék a honlap híreit fokozott figyelemmel!

Iskolavezetés

Titkárságunk e-mail címe megváltozott

2021-02-12 Lakatos Dániel rendkívüli

Kedves Látogatók!

Iskolánk titkárságának e-mail címe megváltozott. Innentől kezdve titkárságunkat a

titkarsag@jagbp.edu.hu

e-mail címen tudják elérni.

Tanulói észrevételek kezelése

2021-02-04 Erzséné Kollár Judit

Tisztelt Szülők!

Aláírt észrevételeiket 2021. február 2-án 16 óráig nyújthatták be személyesen az iskolában vagy szkennelt formában az alábbi e-mail-címen: kollar.judit@jagbp.com

A gimnázium az észrevétel benyújtását követő 3 munkanapon belül (2021.02.05.) határozat formájában közli a bírálat eredményét. Ha változtatás történik, új értékelő lapot állítunk ki. A dokumentumokat szkennelve online fogjuk eljuttatni Önöknek. Az eredeti példányok az iskola portáján 2021. február 8-tól munkanapokon 8 és 15 óra között átvehetők.

Ha az iskola által hozott döntés ellen fellebbezést kívánnak benyújtani, ezt 3 napon belül (2021.02.08.) írásban közölni kell a szervező intézménnyel. Ez esetben is aláírt dokumentum szkennelését tudjuk elfogadni, sima e-mailt nem. Az ide vonatkozó formanyomtatvány alább letölthető.

A fellebbezéseket az iskola 1 napon belül továbbküldi az OH-nak.

Iskolavezetés

Csatolmányok

fellebbezes_az_iskola_altal_hozott_dontes_ellen_(1).docx

fellebbezes_az_iskola_altal_...

Felvételi tájékoztató

2021-01-05 Erzséné Kollár Judit felvételi

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!

Január 6-án 13 és 15 óra között ismét szívesen válaszolunk a 01-209-1686-os telefonszámon továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre. 

Iskolavezetés

Hivatalos felvételi tájékoztató 2020

2020-09-30 Erzséné Kollár Judit felvételi, rendkívüli

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!

A járványügyi készültségi időszakra tekintettel az idén Juhász András igazgató úr jövő évi beiskolázásról szóló tájékoztatóját az alábbi videóból és csatolmányból ismerhetik meg. A videót ide kattintva érik el.

Gimnáziumunk hivatalos Felvételi tájékoztatóját szintén csatolmányként tekinthetik meg.

Csatolmányok

jag_felveteli_tajekoztato_2020._oktober_20..pdf

jag_felveteli_tajekoztato_20...

jag_igazgatoi_tajekoztato_2020.09.30..pdf

jag_igazgatoi_tajekoztato_20...

COVID-19

2020-09-29 Erzséné Kollár Judit rendkívüli

Tisztelt Látogató!

Az alábbiakban tájékozódhat az október elsejétől induló testhőmérséklet-mérés rendjéről.

Csatolmányok

tajekoztatas_a_testhomerseklet_meresrol_v2.pdf

tajekoztatas_a_testhomersekl...

Tömbösített testnevelés 2020/21

2020-09-21 Erzséné Kollár Judit sport, versenyek

2020. szeptember 21. Budai Vár, gyalogtúra
2020. október 19. Feneketlen-tó, tájékozódási verseny
2020. november 23. Budaörs, gyalogtúra
2020. december 14. Margitsziget, téli játékos foglalkozás
2021. február 22. Normafa ill. Erzsébet-kilátó, téli túra
2021. március 22. Kopaszi gát, játékos vetélkedő
2021. április 19. Citadella, városismereti verseny
2021. május 17. Lágymányosi öböl, sárkányhajózás